Zonneboiler plaatsen of niet

Een zonneboiler plaatsen of niet? Het is een vraag die veel consumenten zich afvragen voordat ze een zonneboiler gaan aanschaffen. Wat veel mensen zich niet beseffen is dat de laatste jaren het aantal aanvragen voor een zonneboiler premie fors toegenomen is.

Dat is niet zo gek want het plaatsen van zonneboiler heeft nu eenmaal een aantal interessante voordelen. Er zijn natuurlijk ook enkele nadelen, maar die wegen nauwelijks op tegen de vele voordelen. Hieronder bespreek ik de voordelen van een zonneboiler plaatsen;

Voordelen van een zonneboiler plaatsen

Zonnepanelen worden nog wel eens verward met zonnecollectoren. Waar zonnepanelen de functie hebben op elektriciteit op te wekken, zorgen de zonnecollectoren vooral voor warm water.

Het rendement van een zonneboiler ligt veel hoger dan die van zonnepanelen. Dit komt omdat het een stuk makkelijker is om warm water te generen via zonnecollectoren, dan elektriciteit via zonnepanelen.

Daarnaast is de ecologische voetafdruk ook een stuk kleiner. Een zonneboiler heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 25 jaar. Gedurende deze periode bespaart een zonneboiler voor een gemiddeld gezin tussen de 15 en 2 ton CO2 uit. Een gigantische hoeveelheid die een enorme positieve impact heeft op de leefomgeving. Het komt overeen met ongeveer 150.000 gereden autokilometers.