Aanbieders van verzekeringen arbeidsongeschiktheid

Alle grote verzekeringsmaatschappijen in Nederland bieden tegenwoordig mogelijkheden om jouw inkomen als zelfstandige of ZZP-er te verzekeren. En elk heeft zijn eigen voorwaarden. Je kan per verzekeringsmaatschappij kijken wat hun voorwaarden zijn, maar je kan ook een onafhankelijke AOV specialist contacten. Zij werken zonder provisie, want dit is bij wet verboden. Een van de grootste aanbieders van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is Aegon.

Wanneer een Aegon verzekering?

Een AOV van Aegon is bijvoorbeeld voor jou geschikt als je ondernemer, ZZP-er of DGA bent, en bovendien jonger dan 60 jaar bent. Ook als je nog niets hebt geregeld, en zeker wil zijn van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Dit geldt uiteraard voor elke aanbieder van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Aegon geeft verder zelf aan dat je ook geschikt bent als je liever geen ander beroep wil gaan uitoefenen. Ga gewoon eens een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken, bijvoorbeeld via de website van AOV ZZP kan dit heel eenvoudig (http://aov-zzp.nl/).

Altijd beroepsarbeidsongeschiktheid

Maar weinig verzekeringen kennen zoveel misverstanden als de AOV. Je hoort vaak de opmerkingen; te duur, te ingewikkeld, niet nodig, ik loop geen risico, ik wil geen ander werk gaan doen, enzovoort. De meeste AOV voor ZZP kan je afsluiten op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid. Dit betekent dat je een gegarandeerde uitkering krijgt, zodra jij jouw beroep niet meer kunt uitvoeren. En dit zelfs indien jij nog geld zou kunnen verdienen met een ander beroep. Bij de AOV van Aegon is de verzekering altijd op basis van deze beroepsarbeidsongeschiktheid. En dus ben je niet verplicht ander werk te gaan doen.